Понеділок, 16 Вересня, 2024
ДодомуНовиниКулеба подякував Блінкену за підтримку та співпрацю

Кулеба подякував Блінкену за підтримку та співпрацю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який подав заяву про відставку, у відповідь на телефонний дзвінок державного секретаря США Ентоні Блінкена, своєю чергою, подякував йому за тісну і плідну співпрацю, а також за “беззастережну підтримку України”.

“Я був радий отримати дзвінок від Блінкена. Подякував держсекретареві Блінкену за його беззастережну підтримку України від моменту початку повномасштабної агресії Росії. Бездоганний дипломат, він був в авангарді багатьох новаторських рішень, особливо тих, які були спрямовані на зміцнення оборони України”, – написав Кулеба в соціальній мережі Х у четвер.

“Я вдячний йому за роки співпраці, яка переросла в тісну дружбу”, – наголосив Кулеба.

За його оцінкою, “стратегічне партнерство між Україною та США має вирішальне значення для підтримання стабільності в євроатлантичному просторі та майбутнього демократичної України”.

Раніше повідомлялося, що Блінкен подякував телефоном Кулебі за його керівництво зовнішньою політикою.

Як повідомлялося, вранці в середу до Верховної Ради надійшла заява від міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про відставку, у четвер, як очікується, відбудеться голосування в парламенті з цього питання.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ