П’ятниця, 3 Травня, 2024
Велта - впевненість у Вашому майбутньому!
ДодомуНовиниЯк обрати майданчик для державних закупівель

Як обрати майданчик для державних закупівель

Всім відомо, що державні та комунальні установи України здійснюють закупівлі товарів, робіт і послуг через електронну торговельну систему Prozorro. Це не тільки спрощує та пришвидшує усі етапи проведення тендерів, але й сприяє максимальній економії бюджетних коштів, адже перемагає той учасник, який запропонував найменшу ціну. Всі угоди про співпрацю підписуються у режимі онлайн, що дозволяє заощадити час усім учасникам. Беззаперечно, що публічні торги є дієвим та зручним способом державі отримати товари та послуги для нагальних потреб. Але щоб зробити цю процедуру максимально легкою та вдалою, варто обрати найбільш комфортний майданчик для роботи.

Що таке електронний майданчик для публічних закупівель

Майданчик електронної торговельної системи є посередником між замовниками й постачальниками товарів. Саме на ньому знаходиться особистий кабінет, а також зареєстровані користувачі отримують доступ до бази актуальних тендерів. Завдяки спеціальній акредитації від прозорро державні закупівлі офіційно публікуються на тому чи іншому майданчику в різних категоріях. Наприклад, SmartTender.biz має п’ять ступенів акредитації. Це найвищий рівень, який дає можливість проводити на ньому тендери навіть від Централізованих закупівельних організацій.

Критерії вибору майданчика 

Якщо ви хочете максимально успішно проводити державні торги, то важливо обирати майданчик з великою базою постачальників і добре продуманою системою сповіщень. Саме завдяки цьому про ваші закупівлі оперативно дізнаються найкращі представники галузі. Причому, лише однієї функції публікації тендерів на майданчику недостатньо. Необхідно також перевірити наявність додаткових інструментів. Як, наприклад:

  • інтеграція з системою електронного документообігу;
  • аналіз роботи інших замовників і постачальників;
  • функціонал аналізу тендерної документації;
  • автоматичне формування звітності;
  • стабільна клієнтська підтримка;
  • юридичний супровід.

Завдяки цим перевагам на майданчику Смарттендер державні закупівлі проходять максимально вдало, а простий і зрозумілий інтерфейс допомагає пришвидшити всі етапи онлайн-торгів. Уявіть тільки, що на SmartTender.biz створення одного тендера займає всього лише 3 хвилини, а середня кількість постачальників в одній закупівлі становить 2,25.

Як розпочати роботу 

Реєстрація на майданчику не займе багато часу. Для того щоб пройти її успішно, вам потрібно обрати роль «Замовник державний» та авторизуватись на сайті за допомогою Smart ID. Далі необхідно завершити декілька простих кроків:

  • ввести коректно свої персональні дані;
  • обрати бажаний напрям діяльності на майданчику;
  • визначити тип суб’єкта господарювання.

Завершенням процедури реєстрації буде ідентифікація вашої особи шляхом накладання ключа КЕП або УЕП. Після цього можна відразу переходити до створення своєї першої закупівлі Prozorro.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ