Субота, 13 Квітня, 2024
Велта - впевненість у Вашому майбутньому!
ДодомуНовиниЯк ефективно захистити очікуваний врожай від бур'янів, шкідливих комах та грибків

Як ефективно захистити очікуваний врожай від бур’янів, шкідливих комах та грибків

Щоб отримати гарний врожай у серпні, треба захистити рослини від шкідників. Для цього використовують засоби, що вбивають шкідників, протигрибкові препарати та гербіциди https://vseroste.com.ua/vid-hvorob-fungitsidi-39.

Чинники, які відбирають врожай

Щедрий якісний врожай приносить фермерові прибутки. Але досягти такого ефекту не завжди виходить. Господарі тяжко працюють:

  • проводять підживлення рослин;
  • перед весняними роботами купляють паливо, щоб виорати землю;
  • поливають ділянки;
  • обирають якісне насіння чи ретельно вирощуть молоді рослинки вдома.

Та існуть природні обставини, що знищують врожай. Шкідники (колорадські жуки, гусінь, черв’яки) активізуються навесні і влітку, коли настає тепло. Власники помічають проблему тоді, коли вона сягає катастрофічних розмірів. Комахи вважаються першим ворогом сільськогосподарських культур.

Бур’яни фермери та селяни називають "зеленою пожежею", тому що вони виснажують родючі ґрунти і конкурують з корисними рослинами, відбираючи в них вітаміни та мінеральні речовини.

Третя можлива неприємність – грибки, які інфікують рослини (фітофтороз томатів). Заражені плоди не можна їсти, і доводиться знищувати рослини.

Як захистити майбутній врожай

Не завжди ситуація сприяє використанню спеціалізованої техніки для обробки ділянки, тому сапати доводиться руками. Цей процес забирає час, фізичні сили та не приносить бажаного результату з багатьох причин:

  • робота починається, коли бур’ян став сильним і вже забрав необхідні мікроелементи з ґрунту;
  • пошкодшується культура.

Доводиться ліквідувати проблему хімічним шляхом. Наведемо приклади спеціалізованих засобів:

  1. "Оберіг" – препарат гербіцидної дії. Впорається з непотрібними злаками, коли треба захистити картоплю або буряки. Їм слід обробити листки, щоб через два тижні позбавитися мишію або пирію.
  2. Гербіцид та інсектицид "Промінь" знищує однорічні дводольні рослини – блекоту та городній осот і ліквідує гусінь.
  3. "Блискавка" – інсектицид з активною речовиною альфа-циперметрином. Знищує шкідливих комах на фруктових деревах та овочевих культурах. Найбільшого ефекту досягає за кімнатної температури.
  4. Якщо потрібно обрати фунгіцид https://vseroste.com.ua/vid-burianiv-gerbitsidi-68, краще скористатися препаратом "Ультрафіт" комбінованої діі. Він вбиває грибки і комах.

Товари для городу https://vseroste.com.ua можна замовити онлайн або особисто приїхати в магазин.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ