Середа, 10 Квітня, 2024
Велта - впевненість у Вашому майбутньому!
ДодомуНовиниГіпсовий камінь: переваги, способи використання, монтаж

Гіпсовий камінь: переваги, способи використання, монтаж

Бажання виконати стильний оригінальний ремонт у квартирі часто стикається з проблемою непомірних фінансових витрат. Нестандартні оздоблювальні матеріали для створення розкішних елегантних інтер’єрів коштують чималих грошей. Для виконання робіт необхідно залучати кваліфікований персонал. Але сьогодні на ринку можна знайти цікаві будівельні матеріали для облицювання стін, які коштують недорого, виглядають сучасно і привабливо та можуть бути змонтовані самостійно.

Гіпсовий камінь – декоративна плитка з натуральних матеріалів, яка зовні практично не відрізняється від природного каміння. При цьому він має доступну вартість і багато експлуатаційних переваг. Різноманітний колір та рельєфна структура поверхні дозволяють створювати чарівні інтер’єри в індивідуальному стилі.

Гіпсовий камінь в інтер’єрі приміщення

Декоративна гіпсова плитка використовується для оформлення житлових, громадських і комерційних приміщень. Камінь може повністю чи частково покривати стіни, поєднуватися зі склом, деревиною та металом. На одній стіні можна використовувати гіпсові плитки різного розміру, кольору та фактури. Гіпсовий камінь у вигляді цегли є неодмінним атрибутом приміщення в стилі лофт.

Популярним варіантом є декорування каменем дверних отворів чи арок. Штучний камінь може бути використаний для облицювання вітальні чи передпокою, кухні, балкону і лоджії. Матеріал дуже цікаво виглядає в приміщеннях великої площі. В маленьких кімнатах розумно використовувати плитки невеликого формату з неглибокою фактурою.

Експлуатаційні переваги гіпсового каменя

Висока популярність матеріалу пояснюється такими унікальними перевагами:

  • Невелика маса у порівнянні з натуральними матеріалами дозволяє використовувати його навіть для облицювання легких перегородок. Це також полегшує його транспортування, навантаження та використання.

  • Монтаж декоративних плиток не потребує від виконавця спеціальних знань або використання професійного інструменту.

  • Матеріал є екологічно чистим, гіпоалергенним, безпечним та негорючим.

  • Декоративний камінь виготовляється з відносно дешевого гіпсу, тому має доступну вартість. Це дозволить значно скоротити ремонтний бюджет.

  • Гіпсова цегла добре пропускає повітря, завдяки чому в приміщенні зберігається здоровий мікроклімат.

Особливості монтажу

При монтажі гіпсового каменя слід дотримуватися наступних правил і рекомендацій:

  1. Перед монтажем потрібно вирівняти та прогрунувати поверхню стіни.

  2. Монтувати потрібно тільки просушене каміння.

  3. Для монтажу можна використовувати клей для керамічної плитки з додаванням ПВА або якісну гіпсову штукатурку.

  4. Підрізати плитки за розміром потрібно за допомогою ножівки по металу.

  5. Виступаючий у швах клей потрібно заздалегідь прибирати шпателем, поки він не затвердів.

  6. Після монтажу незахищений гіпсовий камінь потрібно обробити лаком. Якщо матеріал має білий колір його також можна пофарбувати перед лакуванням.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ