П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ДодомуНовиниЯк обрати якісні маркери? Корисні поради та огляд видів

Як обрати якісні маркери? Корисні поради та огляд видів

Для створення яскравих і гарних зображень існує безліч різноманітних інструментів. Великим попитом зараз користуються маркери для малювання. Вони ідеально підходять для роботи з папером, картоном, полотном. Цей різновид канцтоварів зручний, відрізняється цікавими дизайнами та дозволяє робити якісні малюнки будь-якої складності, як професійним ілюстраторам, так і любителям.

Цей вид канцелярських товарів поширені серед школярів та офісних робітників.

Види маркерів

У продажу можна зустріти маркери з такими типами чорнил:

  1. Спиртові маркери. Мають напівпрозору основу та дуже швидко сохнуть на папері. Вони ідеально підходять для накладання різних відтінків один на одний, створення цікавих градієнтних переходів та лесування.
  2. Акрилові. Гарна альтернатива однойменним фарбам, тільки у більш практичному форматі. Лишають чіткі лінії та зберігають яскравість кольорів на різних поверхнях. Використовуються для промальовування найтонших деталей.
  3. Акварельні. Пігмент лягає на папір наче фарба і дає дуже гарний розмитий ефект. Такі маркери зазвичай використовують для малювання на акварельному папері або картоні.

Пігмент може бути і на масляній основі. Такі художні інструменти частіше використовують для створення декору на склі, бетоні, металі, пластику або камінні.

Початківцям знадобиться не більше 10-12 базових кольорів. Палітра професійних ілюстраторів значно ширша. Вигідніше купувати маркери наборами, так вийде дешевше.

Основні поради щодо вибору

Якісні інструменти для малювання дають змогу розкрити свій творчий потенціал і отримати чудові результати. Аби придбати гарний товар, потрібно звернути увагу на:

  1. Тип футляра з фарбою. Він може бути одноразовим, заправним (чорнило можна заливати), зі з?ємним картриджем, а також помповим або сквізером (потрібно натискати пальцями на корпус, щоб забезпечувати подачу фарби).
  2. Форму пера. Розрізняють круглу, скошену та клиноподібну. З їх допомогою роблять тонкі або широкі лінії, зафарбовують фон, пишуть різними шрифтами тощо.
  3. Жорсткість пера. Цей показник має бути середнім, щоб пігмент не розмазувався по паперу, а лягав такими лініями і штрихами, які потрібні у роботі та навчанні.

Для створення максимально якісних малюнків, додатково знадобиться безбарвний маркер-блендер для змішування кольорів і створення плавних переходів, а також брашпени на водній основі з дуже м?яким наконечником пера.

Цей вид продукції представлений на ринку брендами Aihao, Sakura, Touch, Supretto, Ecoline, Marvy, Santi. Виробники пропонують широку палітру кольорів та відтінків. Придбати товар можна поштучно або цілими боксами.

Художні маркери використовують не тільки для малювання на папері. Також вони стануть помічниками для створення крутих дизайнів на склі, гіпсі, теракоті, порцеляні, шкірі, кам?яних та дерев?яних поверхнях. Можна створювати цікаві варіанти розпису, робити ілюстрації, скетчі, архітектурні проекти та багато чого ще.

Маркери для малювання: основні види та їх переваги

В інтернет-магазині Гермес придбати маркери для малювання можна поштучно або наборами-боксами з дуже великим діапазоном кольорів. Такі художні інструменти можна використовувати не тільки для створення ілюстрацій на папері, але також для розпису стін, тканин, різних предметів та аксесуарів.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ