Субота, 6 Квітня, 2024
Велта - впевненість у Вашому майбутньому!
ДодомуНовиниЯкий епілятор вибрати для видалення зайвого волосся

Який епілятор вибрати для видалення зайвого волосся

Пишна шевелюра на голові має неперевершений вигляд. А от надмірна кількість волосся на шкірі для декого є неприємною проблемою.

Для її розв’язання можна скористатися різними методами. Під час деяких процедур застосовують спеціальні прилади. Якщо раніше їх використовували виключно в салонах краси, то сьогодні такі пристрої можна купити для дому.

Прилади мають різний принцип роботи, певні переваги та недоліки. Пропонуємо розібратися з особливостями дії фото- та лазерних епіляторів, які дозволяють позбутися зайвого волосся надовго. Зробивши правильний вибір, ви неодмінно зрадієте результату після проведення серії процедур.

649569e926ed8.webp

Як працюють фотоепілятори

Використання апаратів рекомендовано для людей зі світлою шкірою та темним волоссям. Якщо належний контраст відсутній, шкіра поглинатиме енергію світла. Наслідком можуть стати біль та опіки.

Пристрої працюють таким чином:

  1. Концентруючись на меланіні, енергія світла перетворюється на теплову.
  2. Теплова атака переводить волосяний фолікул у фазу спокою.
  3. Волосся слабшає, випадає, перестає рости.

Щоб повністю видалити небажану рослинність, потрібно пройти кілька сеансів епіляції. Адже волоски перебувають на різних стадіях росту. Поки одні ростуть, інші — «сплять». Апарати здатні впливати тільки на волосся в активній фазі.

Фотоепіляція є безконтактною безболісною процедурою. Завдяки різним насадкам (дивіться комплектацію) фотоепілятори здатні працювати на делікатних зонах і швидко обробляти великі ділянки. Шкіра після їх використання залишається пружною.

Особливості роботи лазерних епіляторів

Апарати поділяються на два типи. Видалення волосся одними з них відбувається завдяки лазеру. Тобто пристрої продукують хвилі одного кольору, довжини, концентруються в конкретній точці. Інші — використовують інтенсивне імпульсне світло. IPL-апаратами генерується ширший спектр світлових частот. За властивостями спалахи білого світла нагадують сонячні.

На обробку однієї й тієї ж зони аналоги витрачають різну кількість часу. Але в обох випадках висока температура пошкоджує фолікули й уповільнює відростання волосся.

Лазерні епілятори поділяють на олександритові, діодні, неодимові. Перші два типи мають майже однакову довжину хвилі. Вони можуть бути використані людьми, які мають значний контраст між кольором шкіри та волосся. У разі поєднання світлої шкіри з такими ж або рудими пасмами, смуглявої шкіри з темним волоссям підходять неодимові варіанти. Ними можна видалити й сиве волосся, пушок. Більшість лазерних і фотопристроїв на таке не здатні.

Як і в попередніх моделях, під час проведення процедури за допомогою лазерного епілятора контакт зі шкірою відсутній. Ймовірність ускладнень мінімальна. До мінусів відносять високу вартість апаратів.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ