Понеділок, 16 Вересня, 2024
ДодомуНовиниЯк підібрати браслет: 4 основні правила

Як підібрати браслет: 4 основні правила

Гармонійний образ легко зруйнувати невдало підібраними ювелірними прикрасами. Браслет — акцентний аксесуар. За статистикою, саме на портретну зону й руки звертає увагу людина під час знайомства й спілкування. Як вдало купити золотий браслет жіночий і чи концентруватися лише на дорогоцінних металах — розберімося далі.

A3TxFj0ebnvrObtHrlJZvgB0BBwKH79GTGQUhcYXCoc2qDpY3CKOWiw3CqrkxantxMLonrTEWsKkuYUFvS9rcAUAftnMRcjp9dp7Nq0y7j71zAEpfeNED3YeLqiub7xUd9WYEWOa0g7pwAAmvG5s7suXFKItNQpcNsl_r7UhWJQI4Osaw37SqSmbMTriig

Пошук ідеального браслета: 4 правила

Перше правило — дизайн. Браслет має бути красивим. Далі йтимуть правильно підібраний розмір, гармонія з іншими аксесуарами, актуальність плетіння й металу.

Різновиди жіночих браслетів

Виокремлюють жорсткі й м’які браслети. Жорсткі відрізняються замкненою конструкцією. До цієї категорії належать:

  1. Браслет-обід. Замкнене кільце, яке не має застібки. Якщо помилитися з розміром, його легко втратити.
  2. Браслет-змійка. Актуальні моделі представлені в асортименті Pandora. Гарний варіант для повсякденного носіння й ділового стилю.
  3. Роз’ємний браслет. Внутрішня сторона напіввідкрита. Носиться поверх довгих рукавів або на голу руку.

М’які браслети — найпопулярніші й найкомфортніші. Складаються з ланок, які трансформуються в ланцюжки. Виокремлюють такі підвиди:

  • глідерний;
  • браслет-ланцюжок;
  • браслет зі вставками;
  • браслет-годинник;
  • слейв;
  • анклет.

Найактуальніший — браслет-ланцюжок. Якщо він виконаний з дорогоцінного металу з мінімумом декору, то поповнить базову ювелірну скриньку.

Застібки на браслетах

Крім дизайну, важливо звертати увагу на защіпку. Найнадійнішими вважають шпрингельний замок, карабін, гвинтовий механізм і защіпку-коробку. Шпрингельним замком оснащені тонкі ланцюжкові моделі. Защіпка-коробка з’являється в дизайнерських ювелірних прикрасах.

Ширина й стилістика браслета

Занадто широкий браслет на тонкому зап’ястку має програшний вигляд. Худим дівчатам підійде тонкий м’який браслет-ланцюжок. Власницям пишних форм — широкий жорсткий браслет з ажурним плетінням.

Зупиніться на класичних моделях. Експериментуйте з типом плетіння. Наприклад, браслет зі вставками — гарне рішення для вечірнього виходу, але його не одягнеш в офіс.

Як підібрати розмір браслета

Жорсткий аксесуар не повинен перетискати руку, а м’який — спадати з неї. Перевірене часом правило: між браслетом і зап’ястком має залишатися 1 см. Якщо плануєте доповнити основу намистинами — то 2–3 см.

Визначитися з розміром просто. Достатньо виміряти зап’ясток у найширшому місці. Після цього додайте 1–2 см до отриманого результату. Звіртеся з розмірною сіткою конкретного виробника, якщо замовляєте прикрасу онлайн.

Враховуйте представлені рекомендації, аби відшукати свій ідеальний браслет. Зважайте не лише на дизайн, але й на тип плетіння, пробу металу, відповідність гардероба.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ