Понеділок, 16 Вересня, 2024
ДодомуНовиниУніверсальний гравійник відкриє перед вами широкі перспективи для подорожей

Універсальний гравійник відкриє перед вами широкі перспективи для подорожей

Слід зазначити, що популярність гравійного велосипеда в Україні висока. Це пов’язано з тим, що велобайки цього класу за своїми властивостями універсальні. Вони подобаються райдерам за можливості, що відкриваються перед ними. Райдери відзначають їх надійність при їзді рівною або асфальтованою дорогою, а також бездоріжжям.

Гравійні велосипеди Cannondale

Що таке гравійний велобайк?

Це велосипед, оснащений шосейним кермом, що забезпечує комфортну їзду дорогами з різним покриттям. Посадка за аналогією з шосейником і «кермо-баран» у конструкції гравела означає, що цей велосипед відмінно підходить тим, хто любить шосейну їзду.

Для тих, хто воліє з рівної дороги періодично згортати на складніші маршрути, конструкторська думка обдарувала гравел-байки, створені на базі звичайного шосейника, деякими перевагами:

  • потужними колесами;
  • широкими шинами;
  • вдалою геометрією (для більшого комфорту райдера);
  • зручним та чутливим до керування кермом;
  • можливістю переходу на низькі передачі;
  • надійною (дисковою) гальмівною системою та ін.

Гравел — це на 100% надійна і добре керована конструкція, що дозволяє їздити будь-якою дорогою за будь-яких погодних умов. Це справжня знахідка для тих, хто вважає за краще зробити короткий велотур на уїк-енд або подорожувати на далекі дистанції в період відпустки.

Будь-які дороги — асфальтовані, путівці, кінні, лісові, занесені піском або гравійні, не будуть вам перешкодою в подорожі, якщо у вас є гравійний велосипед. Ви також можете покращити його функціональність за рахунок оснащення різним навісним обладнанням.

Однак при виборі гравійника все ж таки слід враховувати тип їзди і поверхню доріг, якими ви плануєте кататися. Від цього залежить лише функціональність обраної вами моделі, а й вартість велобайка.

На які характеристики гравійника слід звернути увагу при виборі?

Якщо ви вже визначилися і знаєте, за яким покриттям їздитиме ваш велосипед, можете сміливо вирушати за покупкою потрібної моделі гравела в інтернет-магазин Unisport. Якщо у вас є якісь сумніви, менеджери нашого магазину професійно проконсультують вас та допоможуть зробити правильний вибір. Від цього залежатиме ціна на gravel велобайк, який ви купите.

Гравійні велосипеди у Києві

Так, наприклад, для любителів складних маршрутів та бездоріжжя більше підійдуть велобайки з такими властивостями, як:

  • розширені шини;
  • досить потужна (650B) колісна база;
  • геометрія, подібна до геометрії маунтібайків.

Якщо подорожуючи рівними дорогами, ви лише зрідка звертатимете на бездоріжжя, вам цілком достатньо придбати шосейний велосипед для подорожей. Їхні сучасні моделі характеризуються наявністю великих зазорів для гуми та широких покришок, що допомагають райдеру контролювати поведінку велосипеда на бездоріжжі.

Також важливо звертати увагу на інші елементи конструкції велосипеда, оскільки вони можуть впливати на вартість велосипеда. Наприклад, рама гравійника може бути виготовлена ??з карбону або алюмінієвих (рідше -— титанових та сталевих) сплавів. Покришки, колеса, дискові гальма, перемикачі швидкостей та інші елементи конструкції — кожен з них має власну характеристику, в якій бажано розбиратися.

Де можна придбати сучасний, надійний та якісно виготовлений гравел велобайк?

Купити гравійний велосипед у Києві, Харкові, Одесі пропонує інтернет-магазин Юніспорт. В асортименті нашого магазину є сучасні моделі велосипедів різних видів від відомих брендів. У нас ви знайдете не тільки потрібну модель велосипеда, але також комплектуючі, якісні запчастини, навісне обладнання та аксесуари.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ