П’ятниця, 12 Квітня, 2024
Велта - впевненість у Вашому майбутньому!
ДодомуНовиниПерепланування квартири в новобудові: нюанси, які важливо знати

Перепланування квартири в новобудові: нюанси, які важливо знати

Знайти на первинному ринку нерухомості квартиру, яка б цілком відповідала вашим запитам і була потрібної конфігурації, — складно. Щоб житловий простір був зручним для всіх мешканців, можна організувати перепланування. Подробиці — далі у матеріалі.

Планування для комфортного життя: що пропонують забудовники

На ринку представлено безліч варіантів планувань, серед яких можна знайти ті, які задовольнятимуть мешканців. Але на пошуки ідеальної нерухомості можуть піти місяці.

Деякі забудовники пропонують житло вільного планування. Після купівлі власник має можливість організовувати внутрішній простір з нуля, але питанням доведеться займатися самостійно.

Іноді замовити перепланування квартири можна у забудовника. Така можливість зазвичай доступна на етапі зведення будинку. Інвестори заздалегідь домовляються з девелоперською компанією, та у проєкт офіційно вносяться зміни.

Юридичні тонкощі: як законно перепланувати квартиру у новобудові

Порядок оформлення перепланування безпосередньо залежить від робіт, які мають бути проведені у квартирі.

  • Перепланування без дозвільної документації. Якщо ви не чіпатимете опорні стіни, огороджувальні конструкції та інженерію, отримувати дозвіл на перепланування не потрібно. Приступати до ремонтних робіт можна відразу після отримання ключів від квартири. Також необхідно замовити виготовлення техпаспорту у БТІ, а у разі зміни метражу — внести зміни до Державного реєстру майнових прав.

  • Перепланування з роздільною здатністю. Якщо при переплануванні будуть порушені опорні стіни, огороджувальні конструкції або перенесені інженерні системи, необхідно отримати відповідний дозвіл. Зміну слід попередньо погодити із забудовником. Також потрібно замовити новий техпаспорт та зареєструвати зміни до Державного реєстру майнових прав.

Щоб перепланувати нерухомість згідно з законом, краще звернутися за допомогою до сертифікованого інженера. За наявності всієї необхідної проєктної документації фахівець розробить оптимальний та безпечний варіант перепланування. За послуги інженера доведеться заплатити, проте можна бути впевненими, що все вдасться зробити так, як задумано.

Де купити квартиру з можливістю перепланування?

Якщо ви маєте намір купити квартиру, яку б можна було перепланувати, орієнтуючись на власні уподобання, зверніть увагу на поліфункціональний район RYBALSKY. Об’єкт будується за декілька хвилин пішки від набережної Дніпра, на Рибальському півострові. Насичена інфраструктура, безпечна прибудинкова територія, закриті для автомобілів внутрішні двори, вигідне розташування — основні причини, що мотивують вибирати згаданий проєкт.

Детальніше про проєкт

Перш ніж інвестувати в нерухомість, необхідно якнайбільше дізнатися про ЖК РИБАЛЬСЬКИЙ:

  • Проєкт передбачає будівництво дев’яти будинків-кварталів. Зараз будинки №3, №5 та №9 введені в експлуатацію, а №7 та №11 активно будуються.

  • Адреса: Набережно-Рибальська дорога, 3, 9 (Подільський район). На відстані витягнутої руки знаходиться міський парк «Наталка», де передбачені різноманітні зони для активного дозвілля та релаксу. До ТРЦ Blockbuster Mall — 5 хвилин на автомобілі. До Печерська — 15 хвилин.

  • Чимало квадратних метрів відведено під комерційну та офісну нерухомість. На території працюватимуть ресторани, бутики брендового одягу, beauty-студії, фітнес-клуб. Планується відкриття освітнього комплексу RYBALSKY Family Port, до складу якого увійдуть дитячий садок та школа.

  • Суспільні зони знаходитимуться під відеоспостереженням. Для входу в під’їзди потрібні персональні картки доступу.

  • Зі смартфона, запустивши застосунок SFERA, можна замовляти клінінг, дивитися відео з камер відеоспостереження, дистанційно відчиняти двері під’їзду гостям, оплачувати рахунки за комунальні послуги тощо. Повсякденні турботи можна доручити представникам власної управляючої компанії.

Як замовити перепланування квартири в RYBALSKY?

Для купівлі доступні одно-, дво-, три- та чотирикімнатні квартири. Поки будинки активно зводяться, є можливість внести зміни до планування. Для обговорення ідей інвесторам необхідно звернутися до відділу сервісу у телефонному режимі. Якщо у квартирі ще не зведені міжкімнатні стіни, перепланування буде безкоштовним. Якщо міжкімнатні стіни є, необхідно заплатити за демонтаж, зведення нових стін та внесення змін до проєкту.

Щоб ознайомитися з технічними характеристиками квартир у RYBALSKY, почитати новини та подивитися аерообліт, відвідайте офіційний сайт проєкту. Щодо придбання нерухомості звертайтеся до відділу продажу.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ