Понеділок, 16 Вересня, 2024
ДодомуНовиниПовірка лічильників води на дому без зняття та порушення пломб

Повірка лічильників води на дому без зняття та порушення пломб

Сьогодні майже не залишилося домогосподарств, де б розрахунки за холодну та гарячу воду проводилися без використання лічильників. Це оптимальний варіант, оскільки користувач може контролювати витрати, а не сплачувати усереднену суму. Існує лише один важливий нюанс: для коректної роботи водолічильника його треба перевіряти з періодичністю, встановленою заводом-виробником.

Процедура перевірки водоміра 

Чинне законодавство України передбачає обов’язкову повірку лічильників води, незалежно від того, встановлені вони в квартирі, приватному будинку чи на комерційному підприємстві. Повірка показує, чи може й далі прилад коректно рахувати витрати води, чи час його замінити. Періодичність, із якою повинна відбуватися повірка, вказана безпосередньо у паспорті приладу. 

Як правило, виконати повірку користувачам пропонують двома шляхами:

  1. Демонтаж пристрою, доставка його у контролюючий орган з подальшим отриманням разом із висновком, встановленням та пломбуванням.
  2. Повірка лічильників без демонтажу та пошкодження пломб безпосередньо у місці його встановлення. 

Зрозуміло, що другий варіант передбачає суттєву економію вашого часу та коштів, адже на той час, доки ви користуватиметеся водою без приладу обліку (якщо оберете перший варіант), платити вам доведеться за усередненими показниками.

Повірка лічільників без демонтажу: переваги

Одразу хотілося б наголосити на тих перевагах, які передбачає контроль працездатності водомірів на дому.

  • Часто між встановленням лічильника та його першою повіркою господарі встигають зробити ремонт, максимально намагаючись приховати пристрій під оздоблювальними матеріалами. Отже, для зняття потрібно буде порушення готового дизайну.
  • Оскільки вода – досить агресивне для металу середовище, зняти лічильник може виявитися непросто, а то й небезпечно для труб.
  • Контролюючі органи працюють за власним, найчастіше – незручним для звичайного споживача графіком, під який потрібно буде підлаштовуватися.
  • Навіть якщо повірка покаже працездатність вашого водоміру, ви зможете ним користуватись лише після повторного встановлення та опломбування, що, знову ж таки, передбачає витрати часу. 

Таким чином, стає зрозумілим, що виїзд на об’єкт фахівця, який здійснить повірку водоміра, – найоптимальніший вихід у даній ситуації.

Що потрібно для повірки без зняття лічильника 

Для того, щоб здійснити повірку лічильника води, вам потрібно лише зателефонувати та узгодити час із фахівцем. Радимо зробити це завчасно, а не тоді, коли термін, відведений для роботи вашого приладу, буде повністю вичерпаний. Необхідні документи ви зможете отримати через декілька днів після перевірки за домовленістю із фахівцем.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ