П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ДодомуНовиниЧому приватний сад підійде вашій дитині

Чому приватний сад підійде вашій дитині

Часто трапляється так, що мамі вже пора виходити з декретної відпустки, а залишити дитину з бабусями не виходить. Не варто засмучуватися. Вихід є і перевірений десятиліттями. Це дитячий садочок – місце, де діти зможуть повноцінно розвиватися і спілкуватися з однолітками, поки батьки працюють.

Але якому віддати перевагу? Що краще – приватний дитячий садок або державний? Цим питанням задаються багато батьків. Розглянемо вагомі факти на користь приватного закладу.

Сучасні умови перебування

Перш ніж привести малюка в обраний сад, мамам і татам пропонується екскурсія по всім громадським і технічних приміщенням. І на неї обов’язково потрібно погодитися.

Батьки на власні очі побачать сучасні меблі та якісну обробку стін, стелі, підлоги. Як правило, приватний дитячий садок пропонує не тільки стандартний набір меблювання кімнат, але і додаткові одиниці. Наприклад, спортивні комплекси і тренажери для дітей різного віку.

Збалансоване харчування

У державних установах меню досить мізерне. Кожен сніданок, обід і вечеря одноманітні і не враховують особливостей харчування алергічних дітей. А в садах з приватною формою власності зовсім інший підхід. Меню розробляється під кожну дитину. До того ж кожен день новий набір страв, що дуже радує діток. Їдять такі страви з апетитом. Продукти свіжі, обов’язкова наявність сертифікатів якості.

Повноцінний розвиток

Крім вікового розвитку, проводяться додаткові заняття за інтересами, а також підготовка до школи. А це істотна економія для батьків, Не потрібно після саду поспішати до репетитора або в дитячий клуб за уроками англійської та інших необхідних в першому класі. Протягом тижня чадо в ігровій формі навчиться потрібним предметам.

Додаткові умови

У більшості приватних закладів є послуги няні на вихідні дні. Як з ночівлею, так і без. Якщо терміново потрібно поїхати на вікенд, з малюком посидять і переночують турботливі нянечки.

Кваліфікований і досвідчений персонал

У державних установах працівники змінюються часто. Причина – низька заробітна плата. У приватних же садах няні, вихователі, кухарі і техперсонал працюють на совість довгі роки. Тому їхня праця досить високо оплачується. Також є медкабінет з усім необхідним для надання першої допомоги.

Сплата

Цей пункт хтось віднесе до недоліків, але це не так. Коштують послуги приватних садів багато. Багатьох це відлякує. Але за якісні умови перебування, повноцінне харчування, кваліфікований персонал і великий список занять потрібно відповідно платити. Витрати точно будуть виправдані.

Крім іншого, тут не проводяться постійні грошові збори, як в держсадочках, і немає батьківського комітету. Не потрібно нічого підбити, відремонтувати або закупити. Батькам знадобиться лише відвести і забрати в зручний час малюка.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ