П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ДодомуНовиниПрофілактика завжди доречна: зберігаємо автомобіль у гарному технічному стані

Профілактика завжди доречна: зберігаємо автомобіль у гарному технічному стані

Коли автомобіль виходить з ладу і потребує ремонту, це спричиняє цілу низку проблем – від матеріальних витрат на ремонт до необхідності змінювати заздалегідь запланований розпорядок. Звісно ж, від різноманітних форс-мажорів уберегтися стовідсотково не вийде, але принаймні зробити так, щоб допомога спеціалістів автосервісу була потрібна якомога рідше, – під силу кожному автовласнику. Тим більше, що навіть нетривалий візит на СТО, наприклад, https://dzigoracomplex.kiev.ua/, обов’язково вимагатиме від вас часу, який іноді цінніший за все.

Як допомогти своєму авто: найдієвіші поради

На жаль, більшість порад стосовно догляду за автомобілем починаються з того, що їздити треба більш-менш нормальними дорогами, уникаючи ям та інших дефектів покриття. Оскільки цей фактор мало залежить від самих автолюбителів, що часто стають заручниками потрібних маршрутів, варто зупинитися на більш вагомих порадах, а саме:

  1. Подбайте про відповідне місце зберігання автомобіля. Важливо, щоб це було приміщення без надмірної вологи, із вентиляцією та захистом від попадання прямих сонячних променів. На жаль, зберігання авто на вулиці суттєво скорочує термін його безвідмовної служби.

  2. Забезпечуйте адекватний сезонний догляд. Ця порада полягає не лише у своєчасній заміні гуми – використання відповідних рідин також має велике значення.

  3. Ставтеся до ресурсів автомобіля ощадливо. Цей пункт включає в себе багато порад. Наприклад, не варто зловживати короткими нетривалими поїздками – двигун не встигає прогріватися, а тому швидше вийде із ладу. Крім того, не варто їздити на межі закінчення палива, адже це призводить до передчасного зношування елементів системи. Ну і якщо є можливість уникати поганих доріг – краще все ж таки це робити.

Насправді поради можна давати далі й далі, крім того – у кожного автолюбителя є свої секрети і тонкощі. Найголовніше, про що варто пам’ятати, – це те, що бережливе ставлення обов’язково себе виправдає вже у найближчому майбутньому.

Чи варто економити на догляді за автомобілем?

Навіть не починаючи вдаватися у подробиці, відповідь однозначна: потрібно раз і назавжди позбутися звички обирати найдешевше, щоб потім не заплатити більше. Це стосується як дрібниць – мийних засобів для кузова та салону, так і більш глобальних речей – палива, запасних частин, вибору СТО тощо. Звичайно, висока ціна ніякою мірою не виступає запорукою якості, тому звертати увагу необхідно на кожну дрібницю, обираючи для себе та свого автомобіля найоптимальніші моменти. Це допоможе не просто подовжити «життя» транспортного засобу, а й зробити користування ним приємним та більш зручним.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ