П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ДодомуНовиниЕквівалентність лікарських засобів: що важливо знати

Еквівалентність лікарських засобів: що важливо знати

Далеко не завжди є можливість придбати саме ті ліки, які призначив лікар або хтось порекомендував. Перереєстрація, складності з логістикою, припинення виробництва – це далеко не повний список причин, з яких ви можете отримати відмову від провізора при спробі придбати ліки в аптеці. Що ж робити в таких випадках? Важливо розуміти, що торгівельна назва препаратів може бути різною, тоді як це, по суті, одна і та ж діюча речовина. Звісно, ніякі експерименти тут не припустимі – існують спеціальні довідники еквівалентності лікарських засобів, як, наприклад, rx.ua, де надається перевірена інформація стосовно всіх факторів того чи іншого засобу.

Коли припустимо використовувати аналоги?

Одразу варто зауважити, що самостійно намагатися змінити призначення лікаря просто тому, що хтось порадив інший препарат, не можна ні в якому випадку! Навіть якщо заміна одного препарату цілком виправдана, людина без спеціальних знань не зможе врахувати всі варіанти можливих взаємодій, якщо призначень декілька.

Отже, заміна лікарських засобів – крок вимушений, до якого можна вдаватися лише в окремих випадках:

  • В наявності немає призначеного препарату, а стан пацієнта не дозволяє втрачати час.

  • Пацієнт проходить медикаментозний терапевтичний курс, який не можна переривати, а потрібного препарату немає у наявності.

  • Вартість призначених ліків занадто висока для конкретного пацієнта.

Незалежно від того, що стало причиною необхідності заміни, потрібно розуміти відповідальність такого кроку і не перекладати цю відповідальність на провізора. Одна справа, коли треба просто зняти якийсь симптом або вжити разово один лікарський засіб, і зовсім інша – якщо це курс лікування, особливо – уже розпочатий. Звичайно, ідеальний варіант – звернутися до лікаря, але якщо такої можливості немає, користуйтеся перевіреними джерелами інформації.

Переваги сервісу rx.ua

Якихось складнощів при пошуках аналогів лікарських засобів навряд чи варто очікувати, але оскільки це, насамперед, потрібно саме вам, потурбуйтеся про те, щоб обраному джерелу варто було довіряти. Діюча речовина, дозування, додаткові компоненти, форма випуску – це лише частина факторів, які мають важливе значення, особливо – в сукупності. Сервіс rx.ua гарантує своїм користувачам:

  • Актуальність наданої інформації.

  • Врахування не лише основних, а й додаткових складових.

  • Постійне оновлення даних, що дозволяє враховувати нові препарати й виключати ті, придбання яких тимчасово неможливе.

  • Зручність пошуку.

Ці та багато інших факторів – гарантія того, що ви не просто знайдете те, що вам потрібно, а зробите це швидко, легко і без шкоди для свого здоров’я.

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ