Середа, 23 Жовтня, 2024
ДодомуНовиниЕлектрична зубна щітка: дбайливий догляд та неймовірна досконалість очищення

Електрична зубна щітка: дбайливий догляд та неймовірна досконалість очищення

Гарна посмішка розпочинається зі здоров’я ротової порожнини. Свіжість подиху та міцність зубів залежать не лише від пасти, тривалості та інтенсивності чищення, велику роль відіграє щітка. Звичайні засоби гігієни можуть травмувати ясна та не видаляти наліт у складнодоступних місцях, але з електричним пристроєм для догляду за ротовою порожниною у забруднень немає шансів. Далі поговоримо про особливості «розумної» щітки та її відмінності від мануальної.

Велика різниця між «сестрами» за призначенням

Амплітуда руху звичайного засобу регулюється вручну, а в електричних пристроях — за допомогою звукових коливань. У моделі Xiaomi Soocas X3 вібрація щітинок досягає 37200 разів на хвилину, це дозволяє максимально очистити емаль від забруднень.

В електричних пристроях є декілька режимів роботи:

  • стандартний;

  • делікатний;

  • масаж ясен;

  • догляд язику.

Перший варіант очищення використовують щоденно. Делікатний режим рекомендовано при підвищеній чутливості емалі, щітинки більш м’яко видаляють забруднення. Під час масування відбувається стимуляція кровообігу, до зубів потрапляє більше корисних мінералів, внаслідок чого вони стають міцнішими.

Третій режим рекомендовано для профілактики кровоточивості ясен. Наліт утворюється не лише на поверхні зубів, у великій кількості він осідає на язику. Його легко прибрати за допомогою спеціального способу очищення.

Що ще є в електричній щітці і немає в звичайній?

Оскільки це техніка, вона не може працювати без елементу живлення. Зазвичай в пристрої встановлюють літій-іонні акумулятори, їх енергії вистачає мінімум на 20 використань по декілька хвилин. Для поповнення заряду використовують спеціальні станції живлення з розпізнаванням засобу.

Деякі моделі розумних щіток контролюються за допомогою смартфону. Встановивши додаток, можна подивитись рівень заряду акумулятора, час, коли необхідно змінити очищуючий елемент, а також регулювати тривалість та інтенсивність гігієнічної процедури.

Електрична щітка виглядає більш сучасно, інженери проектують трендові дизайни техніки. Не бійтесь, що пристрій впаде у воду та зламається, кожен прилад вологостійкий.

Що кажуть стоматологи?

Питання здоров’я ротової порожнини було, є і буде актуальним для стоматологів. У німецькому університеті Грайфсвальда навіть проводили спостереження на цю тему, яке показало, що міцність зубів залежить від засобу чищення. Досліди підтвердили, що використання електричної щітки набагато ефективніше для захисту від кровоточивості ясен, періодонтиту та втрати зубів, ніж звичайної.

Мануальним засобом потрібно правильно вручну задавати правильну амплітуду рухів, а технологічний пристрій робить це автоматично. Електрична щітка рекомендована дітлахам, вони зазвичай не можуть ретельно очистити емаль, розумний прилад допоможе їм в цьому. До того ж, гігієнічна процедура перетвориться на веселу гру, яка сподобається малечі. Придбання електричної щітки — перший крок до здорової та білосніжної посмішки!

МАТЕРІАЛИ У ТЕМУ

ПОПУЛЯРНЕ