велта22

Кислотний і безкислотний праймер: основні відмінності


Сучасні декоративні покриття для нігтів стали міцнішими, різноманітнішими і надають широкі можливості в дизайні. Однак і технологія нанесення лаків ускладнилася, часто потрібна спеціальна обробка пластини з використанням додаткових засобів. Одним з них виступає праймер, який знежирює і підсилює зчеплення наступних матеріалів з нігтем. Розглянемо, в чому різниця між кислотним і безкислотним варіантом цього засобу.

манікюр

Кислотний

У складі такого праймера метакрилова кислота – це помірно токсична речовина, але її концентрація настільки мала, що шкоди практично немає. Можна записатися на манікюр тут – з хорошим праймером він буде триматися дуже щільно, оскільки засіб відкриває лусочки нігтьової пластини, забезпечуючи максимальне зчеплення. Тому праймер рекомендований для:

  • жирної нігтьової пластини;
  • людям, у яких часто пітніють руки;
  • обробки під нарощування акрилом.

Кислотний праймер вважається більш агресивним, проте в перерахованих вище випадках без нього не обійтися. Крім іншого, такий засіб ефективно протистоїть розвитку мікробів, в тому числі і грибкових уражень, що дуже актуально для нарощених нігтів і покриттів, які довго носяться, наприклад, гель-лак.

Безкислотний

Або, як його ще називають, ультра бонд. Знежирює пластину більш делікатно. У його складі основну роль грає етилацетат. Це теж розчинник, проте слабший, а також гіпоалергенний. Тому безкислотна обробка – оптимальний варіант для нігтів:

  • слабких, стоншених;
  • чутливих;
  • схильних до розшарування.

Він не потоншує нігтьову пластину і не впливає на рівень її кислотності. Також цей засіб не впливає на колір базового покриття, що може трапитися в попередньому варіанті обробки. А ще він швидше сохне, ніж кислотний.

манікюр

Якщо ви клієнт і не знаєте, яким праймером майстер обробляє вам нігті, це легко зрозуміти візуально. Засіб з кислотою після висихання залишає білий слід, а ультрабонд абсолютно прозорий.

Якщо ви майстер і не можете визначитися, який праймер придбати – обов'язково купуйте обидва варіанти, оскільки в деяких випадках без агресивного засобу не обійтися, наприклад, при обслуговуванні клієнтів з гіпергідрозом. Також пам'ятайте, що наносити обидва засоби потрібно якомога меншим шаром, а будь-які подальші маніпуляції допускаються тільки після повного висихання. Не забувайте і про свою безпеку – регулярний контакт з цими речовинами зобов'язує майстра робити манікюр в рукавичках і захисній масці.

10.06.2019 11:09